Barion Pixel
Kosár
Blog

Előzd meg kezeid kiszáradását!

Általánosságban elmondható, hogy a prevenció hatásosabb, mint amikor egy már kialakult problémát igyekszünk orvosolni. Így van ez a sokakat gyötrő kézszárazsággal is, ami a hideg idő beköszöntével szinte mindenkit utolér, és egész télen velünk marad. Most még éppen idejében vagyunk, kellő gondoskodással és tudatossággal megelőzhető a probléma. Tartson a Higi Centrummal, mutatjuk a praktikákat!

Mi okozza?

Aki rendszeresen követi a Higi Centrum blogját, az tudja jól, hogy írtunk már a kézszárazság okairól. A hideg idő, az erős szél, a belső terek száraz levegője, a gyakori kézmosás és a rendszeres fertőtlenítés mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrünk vízhiányossá váljon. Emellett az egyik legnagyobb probléma, hogy a belső hidratálás sem megfelelő, egyszerűen kevés folyadékot fogyasztunk, amitől a bőrünk száraz, ráncos, vízhiányos lesz. Mivel kezeink vannak a leginkább kitéve az időjárás viszontagságainak és a rendszeres fertőtlenítésnek, ezért azokra különösen oda kell figyelnünk.

Minőségi termékek

A legfontosabb dolog, amit tehetünk kezeink védelmében, hogy minőségi termékeket használunk. A mosószer és a szappan, amivel naponta többször is érintkezik kezünk, rendkívül erősen ki tudják szárítani bőrünket, ha nem megfelelő a minőségük. A kézfertőtlenítő kendőkből és folyadékokból fontos, hogy olyat válasszunk, ami garantáltan elpusztítja a vírusok és a baktériumok nagy részét, hiszen ha ezt nem tudja garantálni egy termék, akkor pusztán csak annyit tesz, hogy kiszárítja a kezünket. A DWA 80 Plus kéz- és felületfertőtlenítő kendő különféle kiszerelésben kapható a Higi Centrum webshopjában, és garantáltan elpusztít minden kórokozót, amivel érintkezik.

Hidratálás, kézpakolás

A rendszeres kézmosás mellett a kézkrémek tudatos használata is elengedhetetlen a zord időjárás beköszöntével. Természetesen a kézkrémek esetében is nagyon fontos a minőség, hiszen csak a jó minőségű krémektől várhatunk kedvező eredményt. Emellett érdemes heti egyszer kézpakolással is kedveskedni igénybevett kezeinknek. Ehhez nincs szükség másra, mint egy erőteljes kézkrémre és egy pamut kesztyűre, amelyet pont erre a célra fejlesztettek ki. Éjszaka, amíg mi alszunk, a vastagon bekrémezett kéz és a ráhúzott pamutkesztyű megteszi hatását.

Sajnos a vírusok és a baktériumok ezen a télen sem kímélnek bennünket, ezért érdemes még idejében beszerezni az otthoni fertőtlenítő szereket, hogy mindig kéznél legyen, amikor valamit le-vagy át kell törölni. Válasszon a Higi Centrum minőségi termékei közül, válassza a megbízhatóságot!

© Web: