Barion Pixel
Kosár
Blog

Tévhitek a kézfertőtlenítőkről I.

Tévhitek a kézfertőtlenítőkről I.

 

Az elmúlt években, az egész világra kiterjedő koronavírus-járványnak köszönhetően kiemelt szerepet kapott kezeink tisztán tartása, amire a legjobb módszer a kézmosás meleg szappanos vízzel. Azonban számos olyan helyzet van az életben, amikor ez nem megoldható, ugyanakkor nagyon fontos lenne, hogy tiszta kézzel tudjunk a tárgyakhoz nyúlni. Ilyenkor nagyon jól jön egy hatékony és megbízható alkoholos fertőtlenítő szer, ami garantáltan elpusztítja a vele érintkező kórozókat. Mint a világon mindennel, a kézfertőtlenítőkkel kapcsolatban is napvilágot látott számos téves feltételezés, ezeket cáfoljuk meg legújabb blogcikkünkben.

 kezfertotlenites-dwa-fertotlenito.jpg

1. Minden kórokozó egyforma

Általános tévhit, hogy minden kórokozó egyforma, ezért mindegy is, hogy milyen kézfertőtlenítőt használunk ellenük, nincs köztük különbség. Valójában a vírusok, a baktériumok és a gombák teljesen más felépítéssel rendelkeznek, viszont mindegyik képes az emberi szervezetet megbetegíteni. Éppen ezért olyan fertőtlenítőszert célszerű alkalmazni, amelyik véd mindegyik ellen. A Higi Centrum kínálatában elérhető DWA 80 Plus kéz és felületfertőtlenítő kendő baktericid, fungicid, virucid és tuberkolocid hatású, tehát a legjobb választás, ha garantáltan tiszta kezekre vágyunk.

 

2. A kézfertőtlenítő használata elpusztítja az összes kórokozót, még a jó baktériumokat is, ami hosszú távon káros az emberi szervezetre nézve

A kézfertőtlenítők valóban csökkentik a kéz felületén élő organizmusok számát, amiket egyesek „jó baktériumoknak” neveznek, de ezek a hasznos baktériumok gyorsan visszaszaporodnak, így a bőr mikroflórája normális marad. A kézfertőtlenítés és a kézmosás nem árt az emberi szervezetnek, sőt mi több, szükséges rendszeresen végezni!

 

3. Csak bekenjük a kezünket, és máris vége az összes kórokozónak

Bár kétségkívül a gyorsaság és a praktikusság az egyik legnagyobb előnye a kézfertőtlenítő folyadékoknak és kendőknek, fontos tudni, hogy a behatási idő letelte előtt nem nevezhető tisztának a kezünk.  Minden kézfertőtlenítővel alaposan át kell kenni kezeinket, és várni néhány percet, hogy legyen ideje hatni.

 

Ha megbízható, garantáltan bevizsgált fertőtlenítő szerekre, háztartási-, autóápolási-, babaápolási vagy személyi higiéniai termékekre van szüksége, a Higi Centrum áll rendelkezésére! Rendeljen magas minőségű termékeket webáruházunkból, ha pedig kérdése van, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!

© Web: