Barion Pixel
Kosár
Blog

Helyes kézmosás gyerekeknek

Sajnos az őszi és a téli hónapok minden évben nagy feladat elé állítják a szülőket, hiszen a közösségben lévő gyerekeknek állandó problémája az orrfolyás és a köhögés. Ilyenkor bizony heteken át otthon kell maradni, ami rengeteg megoldandó helyzetet szül. Teljesen elkerülni lehetetlen, de néhány dolgot azért tehetünk, hogy kisebb eséllyel kapják el a betegségeket a gyerekek. Az egyik ilyen a rendszeres és alapos kézmosás elsajátítása, amihez néhány ötletet mutat a Higi Centrum kedves olvasóinak.

Hogyan mosnak kezet a gyerekek?

Gyorsan. És semmiképpen sem alaposan. A gyerekek mindig sietnek, mindig dolguk van, így érthető, hogy a mielőbbi játékot nem előzheti meg az alapos kézmosás. Legalábbis nem belső igényük, hogy makulátlanul tiszta legyen a kezük, inkább csak engednek rá egy kis vizet, meg sem törlik rendesen, és máris szaladnak tovább. Éppen ezért kiemelt feladatunk, hogy megtanítsuk őket az alapos kézmosásra.

Mi is az a kórokozó?

Ha kicsit jobban belegondolunk, teljen érthető a dolog, hiszen a kicsik még nem is értik, miért kell egyáltalán kezet mosni. Ha látható dolog kerül a kezükre, mondjuk festék vagy étel, azt önszántukból is megmossák. De ha csupán vírusok, baktériumok és más kórokozók vannak ott, amit ők szabad szemmel nem látnak, bizony el sem tudják képzelni, miért is kellene erre pocsékolni az időt. A koronavírus-járvány beköszöntével a problémát számtalan művész felismerte, és gyártott kifejezetten a kicsiknek szóló szórakoztató tartalmakat a témában.

Mesék

Akik rendszeresen forgatnak mesekönyvet, azok számára mindenképpen ajánlott egy kézmosós képes mesekönyvet beszerezni. Ezek nagy előnye, hogy a helyes rajzok segítségével meg tudják érteni a kicsik, hogy nem csak az van a kezükön, amit szabad szemmel látunk. A felnőtt által magyarázott dolog képpel társítva és gyakran megismételve gyorsan bevésődik.

Dalok

A gyerekek imádják a rímbe szedett dalokat, és bizony az interneten már találhatunk olyat is, ami a bacikról, a vírusokról és a kézmosásról szól. Míg mossák a kezüket, szívesen éneklik a témába vágó dalocskákat.

A helyes technika

A legfontosabb azonban a helyes technika megtanítása. Nézhetünk erről szóló videót velük, majd gyakorolhatjuk együtt. Ha egymás után többször megtesszük, hogy együtt mosunk a kicsikkel kezet, és ellenőrizzük a folyamatot, a végeredmény az lesz, hogy végül már egyedül is tökéletesen fogják csinálni, hiszen a gyerekek oda vannak az őszinte dicséretért.

Ha még többet szeretne tenni önmaga és családja egészségéért, vegye fel a harcot a kórokozókkal a Higi Centrum termékeivel! Kézfertőtlenítő kendők, folyadékok, felületfertőtlenítő kendők és folyadékok, valamint személyi higiénés termékek széles választékával várjuk kedves megrendelőinket.

© Web: